Wrzesień 19, 2017

Oknoplast opinie

akapit

Zdecydowałeś się na wymianę okien na nowe? Szukasz opinii na temat okien Pixel marki Oknoplast? Zastanawiasz się, czy okna Oknoplast to lepszy wybór od Drutexu? Rzuć okiem na opinie naszych użytkowników.

Opinie o oknach Oknoplast

Oknoplast praca

Fotografia: Oknoplast, spójrz w przyszłość

Stoimy przed decyzją o wyborze okien do domu i architekt zasugerował nam dwie marki – lokalnego producenta i okna Oknoplast. Oknoplast jest ciut droższy, lepiej wyposażony w standardzie, ale też proporcjonalnie droższe. Zastanawialiśmy się jeszcze na Drutexem, ale czytałem, że to okna bardziej budżetowe i skierowane raczej to mniej zamożnego klienta. Generalnie nie mam jakichś ponadprzeciętnych oczekiwań, co do funkcjonalności, bo wystarczy, że okna będą miały wywietrzniki i będą w miarę dobrze izolowały ciepło – zależy mi przede wszystkim na trwałości.

Macie jakieś doświadczenia? Warto postawić na Oknoplast? Macie swoje opinie? Nie chcę kupować jakichś najtańszych okien bliżej nieokreślonego producenta. Co sądzicie?

BTW. A który z producentów według was produkuje najlepsze okna? Tak już totalnie abstrahując od ceny, bo sam jestem ciekaw.

Dodano do: Dom

14 komentarzy to “Oknoplast opinie”

  1. Michał Babiak 1988
    16 sierpnia 2016 o 17:52 #

    8 miesięcy temu wymieniałem okna w całym domu i miałem oferty kilku firm – w tym także Drutexa. Ostatecznie zdecydowałem się na Oknoplast i nie żałuję; cenowo naprawdę fajnie to wyszło i wydaje mi się, że mega solidnie. Co prawda za wcześnie żeby ocenić okna, bo mamy je dopiero pół roku, ale na razie jesteśmy usatysfakcjonowani. Fajnie tłumią dźwięki, no i zimą mamy odczuwalnie mniejsze straty ciepła. Nie wiem jak z rachunkami za energię elektryczną, ale pewnie w tym sezonie zimowym trochę oszczędziliśmy.

  2. R.B.P
    17 sierpnia 2016 o 10:53 #

    Ciężko powiedzieć. Nie powiedziałeś, co to za lokalny producent okien. Wiesz, gdyby to ode mnie zależało, to też chyba wziąłbym Oknoplast. Generalnie obie marki, tj. Oknoplast i Drutex robią dobre okna, ale wizualnie bardziej podchodzi mi jednak ta pierwsza. Pozdrawiam serdecznie R.B.P.

    • TOMEK88
      17 sierpnia 2016 o 15:50 #

      A można wiedzieć, na którą linię okien ostatecznie się zdecydowałeś? Też myślę o Okoplaście, bo widzę, że mają całkiem spoko opinie, ale nie wiem, które wybrać…

      • R.B.P
        17 sierpnia 2016 o 20:04 #

        Klasyczne, one się chyba Pixel nazywają, czy coś takiego. Poszukaj na oficjalnej stronie Oknoplast, tam wszystko jest przecież.

  3. milena1987
    17 sierpnia 2016 o 11:05 #

    Mamy okna Oknoplastu już dobrych kilka lat i nic z nimi niepokojącego się nie dzieje. Uszczelki trzymają się naprawdę dobrze, nic się nie rozrywa. Na okna miałam z mężem do wydania ok. 15,5 tys. zł, więc zanim ostatecznie się zdecydowałem, robiłem konkretny research na rynku i generalnie oferta Oknoplastu najbardziej mi podeszła.

  4. Satin
    18 sierpnia 2016 o 17:01 #

    Oknoplast daje radę, za swoją cenę 5+ na 6. Nie mam powodów do narzekania. Co prawda tam były jakieś problemy z pomiarami samych przestrzeni okiennych, bo tam chłopaki nie uwzględnili belki poprzecznej, ale zrobili na swój koszt już właściwe okna i 100% satysfakcji.

    Poza tym nie wiem jak reszta, ale mi się z obsługą Oknoplastu najlepiej rozmawiało. Na słuchawkach siedzą kompetentni ludzie, ogarniają co się do nich mówi. A jak rozmawiałem z przedstawicielem jakiejś lokalnej firmy, to co kilka minut oddawał telefon do szefa, bo nie wiedział o czym mówię.

  5. Niezalogowany
    18 sierpnia 2016 o 23:02 #

    Nie wiem, jak tam Drutex, ale Oknoplast ma na pewno plus za dobry montaż. Okna są solidnie osadzone i zabezpieczone. W końcu mi zimą nie wieje po całym domu. A wcześniej, przed telewizorem zdarzało nam się siedzieć w kocach… Tyle ode mnie!

  6. Kąsik79
    22 sierpnia 2016 o 09:06 #

    Mieszkam w Krakowie, więc kupiliśmy okna Oknoplastu – wybór w zasadzie oczywisty i zawiedziony nie jestem. Okna są cały czas mocno eksponowane na promienie słoneczne i to jeszcze po tej stronie ulicy, gdzie jest spory ruch uliczny (3 piętro, ulica w centrum starego miasta) – jest b. dobrze.

    Ostatecznie, zawsze możesz popytać znajomych – wiesz, ich opinia będzie bardziej wiarygodna od naszej. Pozdrawiam serdecznie.

    • Frontman_on
      23 sierpnia 2016 o 14:07 #

      Generalnie, to czy będziesz miał problem z oknami nie zależy od samego producenta jako takiego, ale od tego, jak te okna były zamontowane. A jeśli montażyści nie popełnili żadnego poważnego błędu, to nic nie powinno się dziać.

      • PCV_Master
        24 sierpnia 2016 o 18:11 #

        100% racji w tym co napisałeś. Prawda jest taka, że możesz mieć nawet najlepszej klasy okna, a jeśli montażyści nie są kompetentni, to sama klasa okna, ani ich ostateczna cena na fakturze VAT nie zagwarantują szczelności. Sposób wykończenia, wyposażenie, systemy bezpieczeństwa, odporność temperaturowa, izolacja termiczna i dźwiękowa to jedno, a montaż drugie. Polecam znaleźć firmę, która zrobi to po prostu dobrze.

        • PCV_Master
          25 sierpnia 2016 o 14:42 #

          No dlatego najlepiej zdecydować się na jakiegoś dużego producenta, bo weźmiesz małą firemkę, to ci źle zamontują okna, użyją za mało, albo niewłaściwej piany uszczelniającej i pozamiatane. Wiesz, znana firma nie może sobie pozwolić na to, żeby ich montażyści odwalili jakąś fuszerę.

  7. PCV_Master
    28 sierpnia 2016 o 13:22 #

    Na oknach nie ma co generalnie oszczędzać – nie kupujesz ich na dzisiaj, ani jutro, tylko na lata, więc muszą być odporne na działanie deszczu, wiatru, śniegu, mrozu itd. My wzięliśmy Oknoplast, bo jeden z dilerów miał fajną promocję i nie mogę złego słowa powiedzieć.

    PS. Aha, i pełna zgoda, co do handlowców Oknolplast – ludzie znają się na rzeczy. Jak zadzwonisz na infolinię, to nie zbywają jakimiś odpowiedziami, że oddzwonią, że nie wiedzą, że zapytają technika, że to, że tamto. Zawsze jest odpowiedź i to na takim poziomie, jakiego ja jako klient, po prostu oczekuję.

  8. Cyrek_1969
    28 sierpnia 2016 o 15:19 #

    Jak okna, to Oknoplast Kraków. Wcześniej, tj. zanim zdecydowałem się na ich okna, szukałem na forach opinii, ale ludzie różne rzeczy piszą. Jeszcze rozważałem zakup okien Schuco, ale ostatecznie dałem spokój – szukałem czegoś polskiego, nie będę wspierał zagranicznego kapitału. Wracając do meritum – Oknoplast daje radę, nie kombinują, mają dobre ceny, kompetentnych montażystów, no i generalnie b. dobrą jakość stolarki. Co prawda ich produkty są droższe o te 10-15% od jakichś zwykłych okien produkowanych przez lokalne firmy, no ale za to nie musiałem bulić za dodatkowy serwis pogwarancyjny. Raz zamontowane okna i zapomniałem, jak wygląda serwisant 🙂

  9. On.
    29 sierpnia 2016 o 06:20 #

    Oknoplast ma dobrą renomę – może to nie jest najwyższa półka, na jaką możesz się w Polsce zdecydować, ale i tak dają radę. Czytałem nawet opinie o ich drewnianych oknach i ludzie sobie bardzo zachwalają. Jak będę brał się za wymianę okien w przyszłym roku na poddaszu, to pewnie będę szukał czegoś z ich oferty.

Zostaw komentarz